Vasaloppet/vallaservice

Superskidor till Vasaloppet!

Hyr skidor till Vasaloppet!

Skidmacken hyr ut skinskidor till alla lopp under vasaloppsveckan. Viktade/Racepreppade Peltonen Skin Pro med Rottefella Xcelerator bindningar. Skidpjäxor och stavar med kontrollrem kan hyras till.

Grundalternativ:

Peltonen Skin Pro, viktade efter åkarens vikt.
Stål-/struktursicklade, rillade/strukturerade och glidimpregnerat skin. Miljövänligt och Hållbart.1 295 SEK
Racealternativ:

Peltonen Skin Pro, viktade efter åkarens vikt.
Stål-/struktursicklade, rillade/strukturerade, HVC alt. FPC (Högfluorsglid) och glidimpregnerat skin.


1 695 SEK
 
Skidpjäxor 370 SEK
Stavar med kontrollrem 250 SEK
 

Endast förbokning! Boka på info@skidmacken.se, ange vilket lopp det gäller, längd, vikt, skostorlek och om du också behöver skidpjäxor och stavar.

Välkommen i Fäders spår!

Skidmacken rekommenderar stålsickling för långlopp!

   Stålsickling är den bästa och enklaste metoden med att ta fram en belagsyta utan s.k. mikrohår med. Mikrohåren är förödande för glidet. Vid stenslipning kvarstår mikrohår eftersom stenslipningen är en ”rivande” slipmetod, och även om du med olika metoder (vallning, plexisickling och borstning) försöker avlägsna dessa mikrohår så kommer dessa kvarstå mer eller mindre nere i strukturen på belaget beroende på hur mycket jobb du lagt ner på att avlägsna dessa. Därför måste en stenslipad skida glidvallas för att lägga dessa mikrohår emot belaget och när sedan glidvallan avlägsnas av friktionen (olika beroende på snötyp) så reser sig mikrohåren eftersom och försämrar glidet. Det syns tydligt om du har ett svart belag så kommer du att få en grå yta, först bakom hälen där du har den största friktionen. En stålsicklad skida med avsaknad av mikrohår kan du däremot köra utan glidvalla om du vill.

   En fördel med att kunna köra utan glidvalla är att det fastnar mindre med smuts på ett ovallat belag än ett vallat belag. Smutspålägg försämrar glidet avsevärt under ett långlopp ochså. Det som påverkar glidet mer är rillning/strukturering av glidzonerna. Med båda metoderna (stålsickling/stenslipning) lägger man en grundstruktur, i de flesta förhållanden så ger en kombination med ytterligare rillning/strukturering bättre glid. Det vi ytterligare kan tillföra på belaget är en vattenavstötande förmåga med hjälp av olika fluorvallor. Smutspålägget kan dock öka och hållbarheten emot friktionen är också begränsande. Alternativ med mekanisk påläggning av fluorpolymer kan vara effektivare.

Läs mer om Kuzminsickling här

Bra träning och rätt förberedelser kan göra större skillnad än du tror. Att du tränar bra, äter rätt och laddar de sista dagarna innan ditt lopp innebär också att du maxar dina egna förutsättningar för att få en skön upplevelse, även om du väljer en lång och krävande utmaning.

Här på SKIDMACKEN har vi valt Vitargo som kosttillskott. Vi rekommenderar Carboloader inför loppet! +Electrolyte sportdryck tillsammans med Vitargo bars och gel under loppet!

Efter loppet är det också viktigt att fylla på med protein och kolhydrater för snabbare återhämtning, även då är Vitargo bars ett utmärkt alternativ.Hitta till Skidmacken
Hitta till Skidmacken